Blue Sky Chinese School
蓝天中文学校

Chinese Language and Culture Classes and Winter and Summer Camp located in Northridge, California
传授中华语言文字、弘扬中华传统美德、举办冬、夏令营活动

课程设置 Curriculum

中文课程设置

  • 周六上午中文班(Saturday Morning Chinese Classes)(5 Grade up)
  • 周六下午中文班(Saturday afternoon Chinese Classes)(K-4 Grade)
  • 课后中文班(After School Chinese Classes(K-12)
  • 高中学生学分班(High School Credit  Classes)
  • 成人会话班(Adult Chinese Classes)
  • 寒、暑中文夏令营(Summer & Winter Camp)
                           文化课程设置
  • 经典背诵:百孝篇、弟子规、三字经、千字文
                儿歌、谜语、成语、唐诗和宋词等。
  • 美术(国画、指画和油画)(Chinese Arts)
  • 书法(毛笔和硬笔)
  • 中国舞蹈(Chinese Dance)
  • 中国功夫手工班(编织、折纸和剪纸)
其它课程设置: 
  • 数学心算班(Mental Math)
  • 初、高中中文SAT补习班和中文AP班。
蓝天中文学校具有以下特点:
1.标准的普通话(国语)教学,中文教师都具大学教育背景并且都有多年的美国中文教学经验。
2.选用最新实用的中文教材和附加练习,教学以大陆拼音、简体中文为主.并同时介绍繁体字。

3.中英双语教学,听、说、读、写同步,并且在每周的中文教学中加进介绍中华文化、历史等知识及传统美德教育部分, 让孩子在娱教于乐中学习中国语言和中华文化。
4.利用寒、暑假假期,举办冬、夏令营,提供与大陆来美学生相互学习语言和组团去大陆大、中、小学Cancel
学习语言并游览名胜古迹的机会。Save
5.如果您的孩子不方便在星期六学中文,我们还有星期一至星期五的周天课后班供您选择。
6.招生对象是5岁以上任何年龄愿意学习中文的学习者。

 教师教学按排
Teaching Schedule

 星期六上午(Saturday Morning Chinese Classes)
  • 9:00 am - 9:20 am 朗读 (20 分钟)
  • 9:20 am -10:00 am 复习(40 分钟)
1、复习上次所学内容。
2、测验上次所学内容(口语、生字、子、背诵
等)
  • 10:00 am - 11:00 am(60分钟)学习新课
1、老师带读生字(英语注释请参考补充教材
2、老师带读课文。
3、老师讲解字、词和课文内容
  • 11:00 am - 12:00 am(60分钟)
学生课堂练习和家庭作业时间
星期六下午(Saturday afternoon Chinese Classes)
  • 2:00 pm - 2:20 pm 朗读(20分钟)
  • 2:20 pm -3:00 pm 复习(40 分钟)
1、复习上次所学内容。
2、测验上次所学内容(口语、生字、子、背诵等)

  • 3:00 pm -4:00 pm(60分钟) 学习新课

1、老师带读生字(英语注释请参考补充教材
2、老师带读课文。
3、
老师讲解字、词和课文内容
  • 4:00 pm - 5:00 pm(60分钟)
学生课堂练习和家庭作业时间

-------------------------------------------
 Saturday Morning:
  • 9:00 am-9:20 am  Reading (20 minutes)
  • 9:20 am-10:00 am (40 minutes
  1. Review of previous week’s content.
  2. Quiz/test of previous content.
  • 10:00 am-11: 00 am (60 minutes)
  1. Introduction to this week’s new vocabulary
  2. Reading of the lesson.
  3. Lecture on the lesson
  • 11:00 am-12:00 am (60 minutes)
  1. Practice (dialogue and group exercises…) .
  2. Home work 
Saturday Afternoo

  • 2:00 pm -5:00 pm Schedules same as above 


学校纪律

School Rules
 1、家长接、送时间

     
       
 星期六上午班:8
:55 am(送),12:00 pm(
接)。(学分班星期六中午1:00接)
 
         星期六下午班:1:55 pm送),5:00 pm接)。


 2、要尊敬长辈(老师和同学家长)。

 3、同学之间要和睦相处。

 4、上课时:
      请关好手机。
      请不要带与上课无关的东西。
      课间休息后,请按时回教室。
      请不要在教室内大声喧哗、打闹和饮食
      请不要动教室内不属于你自己的东西。

 5、要爱护公物,请正确使用学校的一切财产,如有损坏,要按价陪偿。

 6、下课后:
      请在课间休息时去厕所并在学校指定的范围内休息和玩耍, 学习期间不允许擅自离校。课间间点时间,请在学校指定的地方取用点心。用完后,要自行清理。放学后,请在指定的地方等家长接你离开学校

 7、 请家长按时在上述的时间内接、送孩子。
      ------------------------------------------- 

1. Student drop-off and pick-up time:
  
    Saturday Morning classes: 8:55 am (drop off),12 :00 pm (pick up)
    Saturday afternoon classes: 1:55 pm (drop off) , 5:00 pm (pick up)
    
2. Student must be respectful to others, including their peer and elders.
3. Students must work and play fairly.
4. In the classroom:
   -Please turn off you cell phone
   -Please do not bring any outside materials
   -After break, please return to the classroom on time.
   -Please do not be disruptive.
   -Please don’t play with classroom belongings.
5. Please do not deface public or school property. There will be a fine upon any damage, depending on it’s extent.

6. Break time and after school:

   - Please wait until break time to use the restroom or eat a snack.

   - Please do not leave campus. You can play freely on the playground or around your classrooms.

   - Please clean up after yourself when you are finished with your snacks.

7.Please pick up your child on time.